Zoeken

Algemene voorwaarden

Copyright

Het is de bezoeker en gebruiker niet toegestaan de inhoud (geheel of gedeeltelijk) van deze site of de e-boeken te vermenigvuldigen, door te sturen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden op welke wijze of vorm dan ook, zonder schriftelijke voorafgaande toestemming van We Love Gardens.

Disclaimer
We Love Gardens heeft met veel zorg de inhoud van de site en de artikelen samengesteld. Het kan toch voorkomen dat er onjuiste of onvolledige informatie is gepubliceerd. We Love Gardens behoudt zich het recht om aanpassingen zonder kennisgeving door te voeren.


Klachten

Mocht een geleverde dienst of product tekortkomingen hebben, dan moet dit binnen 14 dagen na aankoop worden gemeld bij info@welovegardens.nl. De klant moet gedetailleerd weergeven wat de tekortkoming precies betreft, zodat We love gardens hier concreet op kan reageren.

Gegevens We love gardens:
E-mail: info@welovegardens.nl
Kvk = 86061666

 Algemene voorwaarden We Love Gardens

Deze algemene voorwaarden zijn vastgesteld door We Love Gardens te Heemstede en zijn van kracht per 1 januari 2023.

Opdrachtnemer:

Eigenaar van We Love Gardens: Mevr. A Breve. 

Opdrachtgever:

Iedere natuurlijke of rechtspersoon aan wie We Love Gardens een offerte uitbrengt, onderhandeld tot een totstandkoming van een overeenkomst of een overeenkomst sluit. 

Webshop: 

ARTIKEL. DEFINITIES

We Love Gardens is een handelsnaam van de eenmanszaak We Love Gardens, gevestigd in Heemstede en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 86061666.

Klant: de natuurlijke persoon of rechtspersoon die met We love Gardens een overeenkomst is aangegaan en werkt vanuit zijn/haar beroep of bedrijf.

Onder ‘algemene voorwaarden’ wordt verstaan: het geheel als bepalingen zoals die in dit document zijn opgenomen.

Diensten/werkzaamheden: alle diensten/werkzaamheden die We love Gardens voor de klant gaat uitvoeren. 

Overeenkomst: de overeenkomst tussen We Love Gardens en de klant op basis waarvan We Love Gardens diensten zal gaan uitvoeren.

Informatie: alle gegevens die de klant aan We Love Gardens aanlevert. 

Website: www.welovegardens.nl 


Webshop

Wanneer jij een product via de webshop van We Love Gardens koopt, doe je afstand van jouw herroepings- en ontbindingsrecht. 

Bestellingen kunnen niet ontbonden of herroepen worden. Je hebt hierdoor geen recht op 14-dagen bedenktermijn, het recht van retour of restitutie van jouw betaling. 

E-boeken zijn persoonsgebonden (het is gekoppeld aan het e-mailadres) en deze worden meteen na het afronden van de bestelling geactiveerd. Hierdoor kan deze aankoop niet geannuleerd en/of geretourneerd worden.


Tuinontwerp of Tuinadvies: 

  1. De totstandkoming van een opdracht

Deze opgestelde voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes en overeenkomsten, leveringen en diensten tussen de opdrachtnemer en de opdrachtgever, tenzij anders is afgesproken en dit dan ook door beide partijen schriftelijk is bevestigd. De voorwaarden zijn bij het aangaan van de overeenkomst bekend bij de opdrachtnemer omdat deze onderdeel zijn van de offerte of vermeld staat op de website. 

Door het accepteren van offertes of door het sluiten van een overeenkomst met de opdrachtnemer, doet de opdrachtgever uitdrukkelijk afstand van de toepasselijkheid van haar eventuele inkoop- of andere voorwaarden en aanvaardt zij de toepasselijkheid van de algemene voorwaarden van de opdrachtnemer. Bij het verlenen van opdracht wordt ervan uitgegaan dat de opdrachtgever op de hoogte is én akkoord is gegaan met de toepasselijkheid van deze algemene voorwaarden. Indien één of meerdere bepalingen in deze algemene voorwaarden op enig moment geheel of gedeeltelijk nietig zijn of vernietigd mochten worden, dan blijft het overige in deze algemene voorwaarden bepaalde volledig van toepassing.

1.1 De offerte

De offerte is niet bindend, mits dit anders is overeengekomen. De offerte geeft een duidelijke werkomschrijving inclusief de prijs. Wanneer de oorspronkelijke werkbeschrijving van de opdracht verandert, kan de prijsopgave gewijzigd worden. 

Wanneer de opdrachtgever gedurende de werkzaamheden meer werk verlangt dan is afgesproken, is de opdrachtnemer niet gebonden aan de voor de opdracht gegeven prijs in de offerte of de overeenkomst. Er is geen verplichting tot levering van een gedeelte van de opdracht tegen een overeenkomstig gedeelte van de voor geheel opgegeven prijs. 

Aanbiedingen of offertes gelden niet automatisch voor ook voor orders in de toekomst.

De prijsopgaven door de opdrachtnemer is onder voorbehoud van prijswijzigingen. Indien na de datum van de offerte of van de totstandkoming van de overeenkomst omstandigheden optreden die van invloed zijn op de overeengekomen prijs, denk bijvoorbeeld aan de verhogingen in de prijs van materialen of inflatie, is de opdrachtnemer gerechtigd deze verhogingen door te berekenen in de prijs.

1.2 De opdrachtbevestiging

Opdrachten dienen schriftelijk of per mail door de opdrachtgever bevestigd te worden. Wanneer de opdrachtgever dit nalaat, maar er mondeling mee instemt dat de opdrachtnemer start met het uitvoeren van de opdracht, dan zal de inhoud van de offerte als overeengekomen gelden.

  1. De uitvoering van de overeenkomst

2.1 Vertrouwelijk

De opdrachtgever en opdrachtnemer verplichten zich om alle informatie vertrouwelijk te behandelen bij het aangaan van de opdracht. 

2.2 Gegevens 

De opdrachtgever verplicht zich tot een tijdige levering van benodigde volledige, kloppende en duidelijke gegevens en/of materialen. Levering van onvolledige en/of onduidelijke gegevens blijft voor risico van de opdrachtgever.

2.3 Wijzing in de opdracht

De opdrachtgever moet tijdig en schriftelijk wijzigingen met betrekking tot de opdracht melden aan de opdrachtnemer. Wanneer de opdrachtgever kiest voor een mondelinge wijziging, dan is het risico voor de uitvoering van de wijzigingen voor rekening van de opdrachtgever. De wijziging moet bevestigd worden door de opdrachtnemer. De inhoud van de geaccordeerde offerte/orderbevestiging is bepalend voor de inhoud van de overeenkomst en dus de uit te voeren werkzaamheden.

  1. Copyright, auteursrecht, naamsvermelding en eigendomsrecht

3.1 Auteursrecht

De geleverde producten en/of diensten die door de opdrachtnemer zijn gemaakt, zijn gegarandeerd door We Love Gardens gemaakt en is daarmee volgens de Auteurswet de auteursrechthebbende van het geleverde werk. De kosten van de auteursrechten zijn niet in het ontwerp inbegrepen. 

De opdrachtgever verklaart geen inbreuk te maken op het auteursrecht of industrieel eigendomsrecht van derden en vrijwaart We Love Gardens van gevolgen uit oneigenlijk gebruik hiervan, tenzij anders overeengekomen.

3.2 Gebruik door We Love Gardens

De opdrachtnemer mag ten behoeve van promotie (publiciteit op allerlei manieren, denk aan print, beurzen, online, presentaties en andere uitingen / manieren) de ontwerpen en de realisatie in alle vrijheid gebruiken zonder toestemming van de opdrachtgever. 

De opdrachtgever mag het tuinontwerp, tuinadvies of andere producten of diensten  van de opdrachtnemer niet zonder overleg met de opdrachtnemer ter promotie aanbieden. De opdrachtnemer wil de kans krijgen om de juiste uitleg rond het ontwerp en de verplichte naamsvermelding te kunnen goedkeuren. 

3.3 Eigendomsrecht

Alle intellectuele eigendommen van de door de opdrachtnemer ontworpen/tot stand gebrachte ontwerpen, tekeningen, schetsen, foto’s en andere uitingen, blijven bij de opdrachtnemer berusten (mits anders is overeengekomen). De opdrachtgever mag de aan hem door de opdrachtnemer verstrekte ontwerpen uitsluitend gebruiken voor de uitvoering van het werk waarvoor de ontwerpen zijn opgesteld. 

3.4 Copyright

Het is de opdrachtgever niet toegestaan de inhoud (geheel of gedeeltelijk) van het resultaat van de overeenkomst (denk aan een tuinontwerp, tuinadvies, producten en diensten) te vermenigvuldigen, door te sturen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden op welke wijze of vorm dan ook, zonder schriftelijke voorafgaande toestemming van We Love Gardens.

  1. Gebruik van producten en/of diensten van derden partijen

Het gebruik van eventuele producten of diensten van derden die betrekking hebben tot de opdracht zijn voor rekening en risico van de opdrachtgever. 

4.1 Leveranties

Wat betreft de materialen, planten die door de opdrachtgever direct besteld worden bij externe leveranciers, is hier geen aansprakelijkheid voor de opdrachtnemer. De overeenkomst met de leverancier is hier geldig. 

Wanneer de opdrachtnemer wel materialen rechtstreeks levert, geldt dat de aansprakelijkheid van de opdrachtnemer niet verder reikt dan de garantiebepalingen van de leverancier. De opdrachtnemer is niet aansprakelijk indien de schade is te wijten aan opzet/schuld/verwijtbaar handelen, dan wel onoordeelkundig of oneigenlijk gebruik van de opdrachtgever.

4.2 Levering en termijnen

De tussen opdrachtgever en opdrachtnemer overeengekomen leveringstermijnen zijn indicatief en niet als definitieve termijnen aan te merken, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen. 

  1. Inspectie en klachten

5.1 Inspectie

De opdrachtgever is verplicht de geleverde diensten en/of leveranties van de opdrachtnemer te controleren op eventuele onjuistheden en/of gebreken. De opdrachtgever heeft hiervoor 14 dagen de tijd na ontvangst van het product of de dienst. Bij het uitblijven van een reactie binnen deze termijn, wordt opdrachtgever geacht akkoord te zijn, mits anders is afgesproken.

5.2 Klachten

Klachten moeten uiterlijk binnen 14 dagen na levering van de diensten schriftelijk aan de opdrachtnemer worden gemeld. Klachten geven de opdrachtgever geen recht betaling van de overeengekomen prijs of bijkomende kosten, geheel of gedeeltelijk op te schorten, terwijl elk beroep op verrekening uitdrukkelijk wordt uitgesloten. Aan het in behandeling nemen van een klacht kan opdrachtgever geen rechten ontlenen. De opdrachtnemer is, nadat een klacht gegrond is bevonden, steeds gerechtigd de betreffende product of dienst te vervangen.

  1. Honoranium

6.1 Honorarium en aanvullende kosten

In het overeengekomen honorarium zijn ook de, in het kader van de opdracht gemaakte kosten, in rekening gebracht zoals reis-, administratie- en software-, transport- en reproductiekosten. De prijsopgave zijn inclusief BTW.

6.2 Gewijzigde opdracht of meerwerk

Wanneer de opdrachtnemer andere of meer werkzaamheden moet verrichten als gevolg van onjuist verstrekte gegevens of materialen in de opdracht, zullen deze werkzaamheden apart in rekening worden gebracht. Wijzigingen van de opdracht die leiden tot minder kosten/werkzaamheden geven aanleiding tot een reële verlaging van het eerder tussen opdrachtgever en opdrachtnemer overeengekomen bedrag.

Tuinontwerp: elke fase van een tuinontwerp wordt afgesloten met een Go/No Go moment. Bij het geven van een Go door de opdrachtgever (mondeling of schriftelijk), wordt de volgende fase van het ontwerpproces gestart. Wanneer de opdrachtgever later toch een correctie wenst uit een eerder afgesloten fase, wordt hier een uurprijs van 80 euro (exclusief btw) voor berekend door de opdrachtnemer, mits de opdrachtnemer akkoord is met de stap terug. Mocht de opdrachtgever herhaaldelijk terug in het proces willen, danwel elke keer met andere of nieuwe wensen aankomt, kan worden besloten de opdracht te ontbinden. De eventueel gemaakte uren die nog niet gefactureerd zijn, worden dan nog in rekening gebracht. 

Meer- en minderwerk zullen, onverminderd de verplichting tot betaling van de hoofdsom, van te voren worden besproken en indien nodig worden geoffreerd, en na akkoord worden uitgevoerd.

  1. Afname en betaling

7.1 Betalingsverplichting

Er is een betalingsverplichting binnen 20 dagen na de factuurdatum. Wanneer er na het verstrijken van deze termijn door de opdrachtnemer  nog geen volledige betaling is ontvangen, is de opdrachtgever in verzuim. Hiervoor wordt de wettelijke rente verschuldigd over het gefactureerde bedrag. Alle gemaakte kosten door de opdrachtnemer (denk aan proceskosten en buitengerechtelijke en gerechtelijke kosten, daaronder begrepen de kosten voor juridische bijstand, deurwaarders en incassobureaus, gemaakt in verband met te late betalingen), komen ten laste van de opdrachtgever. De buitengerechtelijke kosten worden gesteld op ten minste 10% van het factuurbedrag met een minimum van 125 euro exclusief BTW..


7.2 Periodieke betaling

Bij de start van de opdracht wordt 50% van het totaal verschuldigde afgesproken bedrag in rekening gebracht. De andere 50% wordt in rekening gebracht wanneer de opdracht is afgerond. Het kan zijn dat er een andere afspraak wordt gemaakt, dit staat dan vermeld in de overeenkomst.

7.3 Opschorting

Wanneer de opdrachtgever de betalingsverplichtingen aan de opdrachtnemer niet nakomt,  heeft de opdrachtnemer het recht alle met betrekking tot de overeenkomst overgedragen rechten en leveringen op te schorten tot het moment dat aan de betalingsverplichting is voldaan. De opdrachtgever mag tot dat moment de ontwerpen, adviezen of andere diensten/producten niet gebruiken. De opdrachtnemer mag voldoende zekerheid voor de betaling verlangen en is gerechtigd de opdracht te staken wanneer deze zekerheid niet kan worden verkregen.

  1. Herroepen en beëindigen van de opdracht

8.1 Herroepen van de opdracht

Wanneer de uitvoering van de opdracht of de levering van het werk door verzuim of overmacht wordt vertraagd of geannuleerd door de opdrachtgever, dient de opdrachtgever het volledige overeengekomen bedrag alsmede de reeds gemaakte kosten te betalen, onverminderd het recht van de opdrachtnemer verdere kosten of schadevergoeding te vorderen.

8.2 Beëindiging door de opdrachtnemer 

Wanneer enige verplichtingen niet of niet tijdig nagekomen worden door de opdrachtgever, bij faillissement of bij opschorting van betaling, is de opdrachtgever toerekenbaar in verzuim. Dit geldt ook wanneer de opdrachtgever herhaaldelijk in het ontwerpproces terug wenst te gaan, terwijl er een Go is gegeven voor de volgende stap in het proces. In deze gevallen heeft de opdrachtnemer het recht zonder sommatie en/of rechtelijke tussenkomsten de overeenkomst geheel of gedeeltelijk op te schorten of te ontbinden, zonder tot enige schadevergoeding verplicht te zijn.

8.3 Beëindiging door de opdrachtgever

Bij gehele of gedeeltelijke annulering van de opdracht door de opdrachtgever dient de opdrachtgever alle in het kader van de overeenkomst gemaakte kosten te vergoeden. Alles onverminderd het recht van de opdrachtnemer op vergoeding wegens winstderving en uit annulering voortvloeiende kosten en/of schade.

8.4 Overmacht

Door onverwachte overheidsmaatregelen, natuurgeweld, een pandemie of epidemie, oorlog, ziekte en/of tijdelijke arbeidsongeschiktheid, of andere factoren die niet de tot de schuld gerekend kunnen worden van de opdrachtnemer, ontslaat de opdrachtnemer van het nakomen van het afronden van de overeengekomen leveringstermijn of leveringsplicht. De opdrachtgever kan dan geen aanspraak maken op vergoeding van kosten en schade. 

  1. Aansprakelijkheid

9.1 Aansprakelijkheid

De opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor fouten in het ontwerp, wanneer de opdrachtgever een controle heeft uitgevoerd en goedkeuring heeft gegeven. De opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor fouten gemaakt door derden of voor fouten als gevolg van onduidelijke of onjuiste gegevens verstrekt door de opdrachtgever.

9.2 Beperking aansprakelijkheid 

Voor zover de opdrachtnemer verplicht zou zijn tot vergoeding van enige schade op grond van gebreken aan het geleverde, is deze schadevergoeding beperkt tot maximaal het factuurbedrag dat op het geleverde betrekking heeft, verminderd met de door de opdrachtnemer gemaakte kosten voor de inschakeling van derden.

9.3 Verval van de aansprakelijkheid

De opdrachtgever vrijwaart de opdrachtnemer van de aansprakelijkheid voor en de gevolgen van aanspraken van derden wegens schade, opgetreden in verband met door de opdrachtnemer geleverde diensten. Elke aansprakelijkheid vervalt door het verloop van één jaar vanaf het moment dat de opdracht is voltooid.

9.4 Eigendom van de opdrachtgever

De opdrachtnemer bewaart, gebruikt, be- en verwerkt zaken die haar zijn toevertrouwd door de  opdrachtgever met grote zorg. Wanneer de opdrachtgever dit risico verzekerd wil hebben, dient de opdrachtgever hiervoor zelf zorg te dragen.

9.5 Eigendommen van de opdrachtnemer

Bij beschadiging of tenietgaan van door de opdrachtnemer aan de opdrachtgever beschikbaar gestelde zaken, wordt de schade in rekening gebracht.


Tot slot… 

Andere voorwaarden

Algemene en bijzondere voorwaarden van de opdrachtgever zijn alleen bindend wanneer zij niet in strijd zijn met de voorwaarden van de opdrachtnemer. 

  • Toepasselijk recht

Op deze voorwaarden, de overeenkomst die de opdrachtnemer sluit met de opdrachtgever, de totstandkoming daarvan en voorts alle door de opdrachtnemer  uitgebrachte offertes en opdrachtbevestigingen is Nederlands recht van toepassing.